Сила мінеральної води: цілющі властивості джерел і кращі комплекси країни для відпочинку

Опубликовано: 22 августа 2019
1955 раз

Україна сповнена пам’яток. Кришталево чисті озера, швидкі річки, живописні картини — кожен регіон багатий дивовижними місцями. Але привабливими ознаками країни є не тільки пейзажі. В Україні безліч місць, де можна не тільки насолодитися неймовірними картинами природи, але й оздоровитися.

Джерела з мінеральною водою допомагають впоратися з різними захворюваннями, профілактувати ряд порушень, впоратися з недугами і зміцнити імунітет. Куди поїхати, щоб отримати такий ефект? Пропонуємо ознайомитися з кращими мінеральними джерелами і спа-комплексами країни, відвідування яких позитивно відіб’ється на вашому здоров’ї.

Цілющий ефект

Термальні басейни — прекрасний спосіб впоратися із захворюваннями органів дихальної, кровоносної, опорно-рухової системи. Вони допомагають активізувати обмін речовин, нормалізувати емоційний стан, подолати стреси і депресію. Цілюща формула мінеральної води позитивно впливає на шкіру. Такий спосіб терапії дозволяє поліпшити стан покриву, позбутися інтоксикації та дерматологічних недосконалостей.

Мінеральні ванни рекомендовані особам із захворюваннями дихальної, сечовидільної, нервової, травної, кровоносної та ендокринної систем. Такий вид терапії підійде жінкам з гінекологічними недугами.

Дія процедури залежить від складу води в басейні. У бальнеотерапії використовуються формули речовин, які спрямовані на лікування різних проблем. Сірководневі покращують функції шкіри, роботу центральної нервової системи, стимулюють обмінні процеси, сприятливо впливають на стан суглобів і м’язів. Вуглекислі — ефективні при захворюваннях серцево-судинної системи. Радонові — надають заспокійливу дію, знімають больові відчуття, нормалізують гормональний фон. Сольові ванни стимулюють обмін речовин, мають гідростатичну дію. Азотні — приводять м’язи в тонус, нормалізують кровообіг, поліпшують роботу ендокринної системи.

Курорти з мінеральними водами

Який курорт вибрати для відпочинку і оздоровлення? Пропонуємо вашій увазі підбірку кращих місць, в яких можна розслабитися і зміцнити весь організм:

  • у Трускавці є джерела мінеральних вод «Марія», «Софія», «Нафтуся». Вони рекомендовані людям із захворюваннями травної та сечостатевої системи, порушеннями обміну речовин;
  • один з найвідоміших курортів — в Моршині. Мальовничий куточок багатий трьома видами джерел. Відвідати курорт рекомендується особам з порушеннями в роботі шлунку, кишечника, печінки, жовчних шляхів;
  • комплекс «Теплі води» допоможе впоратися з хворобами опорно-рухового апарату, серцево-судинної і нервової систем, гінекологічними недугами. Особливість курорту – високий вміст йоду. На території комплексу – хлоридно-натрієвий і борово-бромний басейни;
  • спа-територія «Срібні терми Закарпаття», розташована в оазисі «Деревінської купелі», оснащена всім необхідним для комфортного, повноцінного відпочинку. Тут можна не тільки зануритися в мінеральний басейн, але також відвідати сауни, масажні кабінети, поплавати у відкритому басейні з прісною водою.

На території курортів розташовані пансіонати, готелі, кафе та інші розваги для гостей. Вони функціонують цілий рік і зустрічають сотні гостей, які приїжджають з метою відпочити, розслабитися і оздоровитися. Якому варіанту надати перевагу – вибір тільки за вами. В інтернеті можна ознайомитися з інформацією про послуги, що надаються, цінами на проживання та оздоровчі програми.