Як вибрати лазерний принтер

Опубликовано: 21 февраля 2017
2018 раз

Лазерні принтери, як і інша оргтехніка, давно не здаються предметом розкоші, а стали необхідністю для кожного офісу і домашнього використання. Даний тип принтерів відмінно підходить всім користувачам, які друкують багато матеріалів за день. Сьогодні, на ринку оргтехніки та МФУ, представлений величезний асортимент лазерних друкарських апаратів з різними технічними характеристиками. Тому, щоб визначитися покупкою оптимального лазерного принтера, доведеться дотримуватися порад професіоналів.

Як вибрати лазерний принтер

Щоб правильно підібрати і купити лазерний принтер для будинку, необхідно дивитися на 3 його основні параметри: кольоровість, область використання та формат друку.

Кольорове рішення

Кольоровість лазерного принтера може бути представлена ​​в 2-х варіантах: кольоровий і монохромний принтер. Кольорові агрегати відмінно підійдуть для використання вдома. На такому пристрої без проблем можна буде роздрукувати цікаві фото і знімки, а також графіки, діаграми та інші кольорові матеріали. Головним мінусом такої оргтехніки є ціна на її аксесуари, в тому числі -картридж.

Що стосується одноколірних пристроїв для друку, в них є всього лише 1 картридж з чорною фарбою. Такий варіант лазерного принтера буде оптимальним у використанні студентами, учнями, офісними компаніями, які друкую безліч документації за день. Що стосується фірми виробника лазерних принтерів, то тут найкраще зупинитися на HP або Canon. Саме даним компаніям більшість споживачів віддали свою перевагу.

Область використання

Що стосується сфери застосування лазерних принтерів, вибирати їх варто за певними моделями. Деякі друковані пристрої підійдуть для офісного використання, інші для роботи вдома. На офісних друкованих пристроях, як правило, не потрібно друкувати фотографій. В основному, на такому принтері роздруковують таблиці, схеми, графіки та інші робочі матеріали. В офісах прийнято встановлювати монохромні лазерні принтери. Швидкість друку на цьому пристрої відрізняється своєю швидкістю і якістю.

Якщо ж вам потрібен лазерний принтер для використання в домашніх умовах, краще всього зупинитися на кольоровому варіанті. На ньому можна буде роздрукувати фото, кольорові малюнки, графіки, діаграми і будь-яку іншу інформацію. Швидкість друку цієї оргтехніки не така висока, зате відрізняється високою якістю. Серед фірм виробників кольорових лазерних друкованих приладів, можна зупинитися на HP і Samsung.

Формат друку і якість паперу

Всі лазерні принтери мають різний формат друку паперу. Деякі пристрої підтримують друк документів формату А5, А4, інші ж друкують матеріали в форматах А1-А6.

Окремо варто відзначити якість паперу, яку ви будете використовувати при роздруківці своїх документів. Показник її білизни повинен бути не менше 65%. Важкий папір підійде для фотодруку, а звичайний тонкий - для друку документів.