Як запобігти усадці безкаркасних меблів: заміна наповнювача

Як запобігти усадці безкаркасних меблів: заміна наповнювача

Не всі знайомі з особливостями безкаркасних меблів. Багато людей будуть вражені, виявивши, що їх крісла-мішки не розраховані на тривалий період регулярного використання. Те, що колись було м'яким, круглим і зручним виробом, стало плоским диском приблизно в два рази менше.

Це часте явище, яке відбувається з будь-якими бескаркасними меблями, заповненими традиційними гранулами з полістиролу. Але можно зробити кілька кроків, щоб продовжити термін служби своїх крісел-мішків. Все, що треба - дозаповнити меблі.

Сьогодні є можливість використовувати кілька альтернативних наповнювачів для безкаркасних меблів. Але самий зручний, міцний і еластичний варіант - це чисті EPS-кульки. До речі, саме ними наповнює свої крісла мішки виробник Sanchobag, детальніше - https://sanchobag.com.ua/blog/krislo-mishok-grusha/

Як запобігти усадці безкаркасних меблів: заміна наповнювача - фото1

Як відбувається стиснення безкаркасних меблів

Більшість крісел-мішків наповнюються гранулами з пінополістиролу (EPS), який є «близьким родичем» полістиролу. Якісні вироби заповнені новими кульками, що виготовлені виключно для використання в безкаркасних меблях.

У цих гранул є численні «кишені» повітря всередині, і оскільки вони використовуються, кульки стискаються, зменшуючись в розмірі. Таке стиснення, в свою чергу, надає безкаркасним меблям плоский зовнішній вигляд, і це ставить під загрозу комфорт і ергономічність виробів.

Як запобігти усадці безкаркасних меблів: заміна наповнювача - фото2

Як домогтися обсягу для крісла-мішка

Перш ніж наповнити крісло мішок, варто спочатку розкрити захищений від дітей чохол в безпечній обстановці. Завжди уважно стежте за відкритими кріслами-мішками і ніколи не дозволяйте дитині або домашній тварині заповзати всередину.

Якщо у безкаркасній меблі не встановлена ​​застібка-блискавка, не намагайтеся вирізати або розірвати її. Ці вироби повинні залишатися закритими в будь-який час.

Коли відкриєте пакет з наповнювачем, тримайте його так, щоб отвір був повернутим догори. Акуратно, не поспішаючи висипайте гранули з пакета протягом 2-5 хвилин. Після цього можна струсити безкаркасну меблю, - вона відновить свій колишній обсяг. Будьте уважні: дивіться, щоб не вийшло як на фото нижче.

Як запобігти усадці безкаркасних меблів: заміна наповнювача - фото3

Далі закрийте крісло-мішок і активуйте механізм захисту від дітей. Сядьте на нього, щоб переконатися, що воно забезпечує достатню підтримку. Якщо не спрацювало, можно спробувати знову оновити наповнювач.

Що можна використовувати в якості наповнювача безкаркасних меблів

Перш ніж заправляти крісло-мішок, потрібно визначитися, який тип наповнювача використовувати.

Для цього непогано підійдуть натуральні варіанти. Можна використовувати сушені боби, рис і гречане лушпиння. Однак перші два варіанти можуть дорого обійтися, адже знадобиться не один десяток кілограм. Також через це безкаркасні меблі будуть занадто важкими, через що втрачаетєся маневреність. У той час як гречане лушпиння набагато легше, але у нього можуть бути гострі краї, чим воно не дуже зручне.

Як запобігти усадці безкаркасних меблів: заміна наповнювача - фото4

Деякі моделі безкаркасних меблів заповнені подрібненою піною або невеликими пінопластовими блоками. Але цей матеріал не дуже вдалий в якості наповнювача. Через нього багато крісел-мішків втрачають більшу частину своїх ергономічних властивостей.

Перероблені гранули EPS відомі як екологічно чиста альтернатива кулькам EPS. Але термін їх експлуатації дуже короткий, і доведеться замінювати їх в два або три рази частіше.

Нові EPS-кульки, які використовують для наповнення багато виробників, - краще рішення, коли стоїть завдання замінити наповнювач в безкаркасних меблях. Ці гранули щільні і еластичні, вони не втрачають свою форму так само швидко, як це роблять більш дешеві EPS-гранули.

Замінивши наповнювач, легко можна впоратися з усадкою крісла-мішка. Головне, - правильно підійти до вибору матеріалу і акуратно провести заміну гранул. Це допоможе продовжити термін експлуатації безкаркасних меблів і повернути їм первинні властивості.

Оставить комментарий

Верх